Hvordan vælger man bæredygtig isolering?

Materialpyramiden grøn isolering

Der er mange isoleringsmaterialer på markedet, og det kan være svært at finde rundt mellem dem. Heldigvis er det let at få et overblik over bæredygtigheden af materialerne i Byggepyramiden, og hos Zepa sælger vi først og fremmest bæredygtig isolering. 

Isolering er altid en god idé, hvis du vil have mest muligt ud af din bolig. Effektiv isolering holder på varmen i din bolig og begrænser dermed energiforbruget, hvilket reducerer din varmeregning betydeligt samtidig med, at din bolig udleder mindre CO2. Udover disse besparelser opnås et bedre energimærke, hvilket betyder, at din bolig stiger i værdi. 

Zepa tilbyder hulrumsisolering til tagkonstruktioner, vægkonstruktioner og loftkonstruktioner, og vi anbefaler altid træfiberisolering og papirisolering. Disse materialer har en høj isoleringsevne, virker støjdæmpende og er lavet i bæredygtigt materiale med omtanke for klimaet. 

Med en effektiv og bæredygtig isolering sikres et sundt indeklima med forbedret luftkvalitet, alt imens at radonniveauet og eventuelle støjgener reduceres. Har du problemer med fugt og skimmelsvamp i din bolig eller er du plaget af kuldebroer og træk, kan isolering afhjælpe disse problemer, så du igen kan føle dig tilpas i din bolig. 

Gør det selv isoleringsmaterialer med Zepa

Hvor bæredygtigt er dit isoleringsmateriale? 

Med Byggeriets Materialepyramide kan du sammenligne CO2-aftryk på forskellige typer af isoleringsmaterialer, hvor det er tydeligt at se, at isoleringsmaterialer i træ er de foretrukne løsninger til bæredygtigt byggeri. Ved at orientere dig i Byggepyramiden kan du få et overblik over hvor bæredygtigt dit byggeri er, ved at sammenholde de materialer, der benyttes i dit hus. I mange tilfælde er det muligt at finde en bæredygtig løsning, som er mindst ligeså god som de traditionelle løsninger, samtidig med at de er bedre for klimaet. 

Hos Zepa tilbyder vi bl.a. STEICO Flex 036 og STEICO Flex 038 træfiberisolering til dit isoleringsprojekt. Disse isoleringsmåtter har glimrende isoleringsegenskaber og er tilmed yderst bæredygtige med et lavt CO2-aftryk. Vores træfiberisolering  er nem at håndtere for den almene husejer og kan bruges til isolering af henholdsvis tag, lofter, gulve og vægge. 

Hvordan vælger du bæredygtig isolering?  

Det kan altid svare sig at tage stilling til valget af isolering i din bolig, så den helt rette løsning sikres. Når du skal vælge isoleringsmateriale, kan du med fordel kigge på hele livsprocessen og vælge et materiale med lav miljøbelastning. Derudover bør du prioritere materialets egenskaber, da isoleringen skal være i stand til at lede fugt væk fra boligen. 

Papirisolering og træfiberisolering er begge diffusionsåbne løsninger, der er gode til at håndtere fugt og giver tilmed god isoleringsevne hele året rundt. Læs mere her, om hvorfor du skal isolere med bæredygtige materialer 

Zepa tilbyder isoleringsmateriale med omtanke for klimaet   

Hos Zepa mener vi, at grøn isolering er vejen frem. Vi tilbyder isoleringsmaterialer med stor omtanke for klimaet såvel som indeklimaet, og du kan finde hele vores udvalg af isoleringsmaterialer på Zepas webshop. 

Har du spørgsmål til isolering, så er du altid velkommen til at kontakte os her, og hvis du har brug for en erfaren isolatør til dit isoleringsprojekt, kan vi hjælpe dig med at finde en isolatør. 

Ofte stillede spørgsmål

Sommerhuse kan sagtens isoleres på egen hånd. Det kræver blot, at du får fat i isoleringsmaterialer, som er til at håndtere, og at du har det rette udstyr f.eks. i forhold til indblæsning af papiruld eller træfibergranulat.

Hos Zepa kan du finde bæredygtige isoleringsmaterialer, der er til at håndtere i gør det selv-projekter, og du kan også finde en professionel isolatør, hvis du ønsker hjælp til opgaven.

Du kan sagtens udføre en lang række isoleringsopgaver på egen hånd. F.eks. er loftisolering nemt med de rette isoleringsmaterialer, ligesom hulrumsisolering også sagtens kan håndteres som et gør det selv-projekt med granuleret isolering som papiruld og træfiberisolering.

Ved at vælge bæredygtige isoleringsmaterialer som papirisolering og træfiberisolering får du også isolering, som er langt mere venligt overfor huden og kroppen. Du vil derfor ikke opleve de samme hudgener, når du bruger papirisolering og træfiberisolering, som ved en række andre isoleringsmaterialer.

Isolering vil for de fleste og i de fleste bygningstyper hurtigt kunne tjene sig hjem økonomisk, da man sparer på energien. Samtidig giver det en stor gevinst på indeklimaet, at man har korrekt isolering også i feriehuse som sommerhus eller kolonihave eller i et tiny house.

Zepas webshop kan du bestille isolering, som leveres direkte til fortovet, der hvor du skal bruge det. På den måde sparer du en masse transport af isoleringen, og vi tilbyder samtidig dag-til-dag levering på de fleste af vores produkter.

God gør det selv-isolering kræver, at du har det rette udstyr til at håndtere isoleringen. På Zepas webshop har vi samlet en række uundværligt tilbehør og udstyr til din gør det selv-isolering, som du kan bestille og få leveret sammen med din isolering.

Har du brug for en isolatør?

Vi samarbejder med de bedste isolatører i landet, og henviser gerne til en partner i dit lokalområde. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage inden for 24 timer på hverdage.