5 gode grunde til at vælge træfiberisolering

traefiber

Træfiberisolering er et effektivt og miljøvenligt valg til loftisolering og andre isoleringsprojekter. Med træfibergranulat får du et isoleringsmateriale med høj diffusionsåbenhed, som har samme isoleringsevne som syntetiske isoleringsmaterialer.

Træfiberisolering er et godt valg, hvis du vil have bæredygtigt isoleringsmateriale. Træfiberisolering har nemlig glimrende isoleringsegenskaber, og da det udvindes fra blandt andet nåletræ og løvtræ, der omdannes til granulat, isoleringsmåtter eller faste plader, får du et isoleringsmateriale, der både er godt for indeklimaet og klimaet.

Træfibergranulat, som STEICOzell, er særligt velegnet til isolering af hulrum og lofter ved anvendelse af en indblæsningsmaskine.

Isoleringsmåtter i træfiber, som STEICOflex 038, er særligt velegnet som hulrumsisolering og indvendig isolering til væg og loft.

Faste isoleringsplader i træfiber, som STEICOuniversal, giver glimrende beskyttelse til vægge eller som undertagsplader mod vind og fugt samt mod sommerens høje temperaturer.

Produktet har vundet større og større udbredelse herhjemme over de seneste 5-10 år og er yderst populært på grund af sine gode egenskaber og miljøvenlighed.

Isolering der er til at arbejde med

Træfiberisolering er en fleksibel løsning, der passer til langt de fleste isoleringsprojekter. Ved at benytte et naturprodukt undgår du hudgener, og med de mange forskellige former for træfiberisolering, er du sikker på, at du kan finde en løsning, der passer til dit behov.

Med granuleret træfiber får du f.eks. et produkt, der blæses ud til loftisolering, isolering af etageadskillelse m.m., og som nemt kommer ind på steder, hvor du ikke kan komme til med batts-baserede isoleringsmaterialer.

Med træfibergranulat får du isolering som:

 • Har samme isoleringsevne som syntetiske isoleringsmaterialer
 • Optager og afgiver fugt
 • Har et lavt energiforbrug ved fremstilling
 • Ikke forårsager hudirritation
 • Har glimrende isoleringsegenskaber om vinteren og beskytter mod varmen om sommeren
 • Er lyddæmpningscertificeret og brandsikringscertificeret

Zepas 5 gode grunde til at vælge træfiberisolering:

 1. Sundt indeklima
 2. Høj varmelagringskapacitet
 3. God lydisolering
 4. Er ikke brandfarligt
 5. Miljøvenlig og økologisk isolering

Sundt indeklima

Det rette valg af isolering er vigtigt i forhold til at skabe et sundt indeklima i dit hjem. Med træfiberisolering får du et materiale, som er med til at skabe et stabilt indeklima, da træfibre suger fugt til sig og afgiver det igen. Ved at sørge for at der kan afgives fugt fra isoleringen, opnår du de bedste forudsætninger for at skabe et sundt indeklima i dit hjem.

Høj varmelagringskapacitet

Træfiberisolering har sammenlignelig isoleringsevne med mineraluld og flamingo. Du stiller dig derfor ligeså godt til både sommer og vinter med træfiberisolering som med andre typer af isolering.

Høj varmelagringskapacitet giver varmere temperatur indendørs om vinteren samt køligere temperaturer indendørs i sommeren, hvilket betyder, at du ikke behøver så stor en mængde energi for at opretholde boligens temperaturen året rundt.

God lydisolering

På grund af den høje vægt pr. kubikmeter og store densitet har træfiberisolering en rigtigt god lyddæmpende effekt, hvilket er en af grundene til, at træuld særligt anvendes i etageadskillelser. Hvis du bor i nærheden af en trafikeret vej eller et larmende industriområde, er træfiber også perfekt til isolering i hulmure for at mindske trafikstøjen. Til familiehjemmet er træfiberisolering også oplagt til at skabe lydisolering, så teenagerafdelingen ikke larmer ud i hele huset.

Er ikke brandfarligt

Træfiberisolering forkuller ved brand på grund af træfibrenes naturlige egenskaber. Det er så kompakt, at ilden ikke kan få fat og derved beskyttes bygningskonstruktionen effektivt mod flammerne.

Miljøvenlig og økologisk isolering

Træfiberisolering er mere miljøvenligt end traditionelle mineraluldsprodukter. Det produceres nemlig af træ og der anvendes ikke de samme store energiressourcer under produktionen som ved traditionelle isoleringsmaterialer.

Hvis du vil udføre bæredygtigt byggeri er der kun en vej frem, og det er bæredygtige byggematerialer. Træfiberisolering er derfor et godt sted at starte, når du skal sammensætte et bæredygtigt byggeprojekt.

Besøg vores webshop for at se vores udvalg af træfiberisolering.

Ofte stillede spørgsmål

Træfiberisolering har glimrende isoleringsevner, både i forhold til vejr og lyddæmpning, og det optager og afgiver fugt, hvilket hjælper med at bibeholde et sundt indeklima. Træfiberisolering er desuden et bæredygtigt isoleringsmateriale, som sænker den totale CO2-udledning på dit isoleringsprojekt i forhold til en række andre isoleringsmaterialer.

Nej, træfiberisolering er ikke brandfarligt. Med træfiberisolering som STEICOzell får du et produkt, der er brandsikringscertificeret.

Ja, med træfiberisolering får du god lydisolering. Træfiberisolering er derfor særligt godt til isolering i etageadskillelser og som hulmursisolering i huse der ligger ud til trafikerede veje.

Træfiberisolering hjælper til at opretholde et sundt indeklima, da træfibre suger fugten til sig og afgiver den igen, så der altid skabes en god balance i husets indeklima.

Zepas webshop kan du finde priser på træfibergranulat fra kr. 7,30 pr. kg ekskl. moms

Træfiberisolering er bæredygtigt, da det kræver begrænsede mængder energi i produktionen. Det er desuden nemt at bortskaffe, da det kan sorteres som almindeligt brandbart affald.

Har du brug for en isolatør?

Vi samarbejder med de bedste isolatører i landet, og henviser gerne til en partner i dit lokalområde. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage inden for 24 timer på hverdage.