Gør det selv-isolering kan ofte betale sig

hvorfor-skal-jeg-isolere

Skal du isolere et tiny house, eller byder sommeren på isolering af sommerhus eller kolonihave renovering? Så guider vi dig til gør det selv-isolering.

Sommerhuse, tiny houses og kolonihaver er populære, og med den stigende interesse for bæredygtighed og energieffektivitet giver det god mening at få isoleret disse former for boliger. Ikke mindst giver det også ekstra komfort, og det er heldigvis både overskueligt og økonomisk fornuftigt at kaste sig ud i gør det selv-isolering.

Hos Zepa har vi stor erfaring med at levere isolering til private, der selv ønsker at stå for f.eks. loftisolering eller isolering af tag, og vi kan derfor hjælpe dig på rette vej til at vælge bæredygtige isoleringsmaterialer, så du er klædt godt på til gør det selv-isolering.

Isolering af sommerhus, kolonihave og tiny house

I Danmark har vi stor tradition for sommerhuse og kolonihaver, og senest er der begyndt en ny trend med tiny houses: små huse, som man enten kan benytte som et anneks eller en helårsbolig med særligt fokus på udnyttelse af pladsen.

Fælles for disse boligformer er, at de i mange tilfælde er blevet bygget til de varmere sæsoner, og derfor ikke er nær så godt isoleret som helårsboliger. Men det bliver stadig mere populært at benytte alternative boligformer gennem hele året, og derfor kan der være en stor fordel i at få isoleret dem ordentligt. Både så kulden holdes ude om vinteren, men også så indemiljøerne ikke overophedes om sommeren.

Dertil ser mange disse boligformer for oplagte gør det selv-projekter, der kan hygges med gennem foråret og sommeren. Kolonihave renovering, isolering af sommerhus eller isolering af et tiny house er derfor en opgave, som mange vælger at kaste sig ud i på egen hånd, og med god grund – for det er ligetil, så længe man sørger for at skaffe de rette materialer.

Det er nemlig ikke alle materialer, der er lige nemme at håndtere, hvis man skal sikre et godt resultat, hvor fugt ledes sikkert væk og der skabes et sundt og behageligt indeklima. Derfor skriver vi herunder om papirisolering og træfiberisolering, som begge er nemme at arbejde med og har glimrende egenskaber i forhold til at optage fugt og lede det væk fra konstruktionen i et tempo, hvor ventilationen kan følge med.

Træfiberisolering der er nemt at håndtere

Når man skal kaste sig ud i gør det selv-isolering, er det først og fremmest vigtigt, at man har nogle materialer, som er nemme at arbejde med, og at man har mulighed for at skabe et godt resultat på egen hånd. Derfor har vi hos Zepa fokuseret på at have produkter, som den almindelige husejer let kan benytte og tilpasse til sit behov.

For mange skal opgaven kunne løses uden det helt store udstyr, og her vil det give god mening at benytte isoleringsmåtter i træfiber. Træfiberisolering er meget skånsomt for huden, så du slipper for at skulle være iklædt heldragter for at undgå hudgener, og måtterne er tilmed lette at tilpasse.

Isoleringsmåtterne, der hos Zepa både sælges som STEICOflex 038 og STEICOflex 036, tilskæres nemt, så de passer ind i hjørner og kroge som hulrumsisolering til både vægge, loft og tag. Træfiberisoleringen er diffusionsåben, hvilket betyder, at den optager fugt og dernæst slipper den fri igen. Dette er med til at sikre et sundt indeklima, hvor fugten ledes væk fra konstruktionen så der undgås fugtskader.

Står du foran en sommer, der byder på gør det selv-isolering af flader, der er til at tilgå, er træfibermåtter derfor et oplagt valg, hvis du vil have et bæredygtigt materiale, som er nemt at håndtere uden at skulle ud og investere i en masse ekstra udstyr.

Steico multi membra 5 til luftindsprøjtet isolering og isoleringsmåtter

Gør det selv med papiruld til indblæsning

Papiruld – eller papirisolering – er ligesom træfiberisolering nemt at arbejde med, når du skal udføre et isoleringsprojekt på egen hånd. Materialet er mildt, så man slipper for de gener, der ofte kan være ved isolering, og papiruld fås som granulat, hvilket gør det særligt let at håndtere til f.eks. loftisolering gør det selv-projekter.

Når man arbejder med papiruld, skal granulatet indsprøjtes på de områder, hvor der skal isoleres, f.eks. loftisolering eller hulmursisolering ved renovering af ældre sommerhuse. Her kræves blot en maskine til indsprøjtning og så et godt papiruldsprodukt. Hos Zepa kan du købe STEICOfloc papirisolering, som du får leveret lige til fortovet, der hvor du skal bruge det.

Udover at være nemt at arbejde med, giver papiruld mange fordele i gør det selv-projekter til isolering af sommerhus, kolonihave eller tiny house. Papiruld har nemlig gode isoleringsegenskaber til både sommer og vinter, og for mange er sommerhuse og tiny houses ikke kun til de varme måneder, men benyttes året rundt. Derfor er det vigtigt, at de isoleres til at kunne modstå både sommervarmen og kulden i vintermånederne.

Samtidig bliver papiruld behandlet, så det bliver et særligt brandhæmmende isoleringsmateriale, hvilket giver en bedre sikkerhed i boligformer, der ofte opvarmes med alternative varmekilder som en brændeovn.

Desuden giver papiruld rigtig god lydisolering, hvilket kan være svært at skabe i mindre konstruktioner. Når du skal have lave kolonihave renovering eller isolering af sommerhus eller tiny house er papiruld derfor et rigtig godt bud, når du vil gøre det selv.

Det kan ikke svare sig ikke at isolere

Isolering er både en fordel for økonomien og indeklimaet, så derfor mener vi ikke, at der er nogen grund til, at man ikke skulle isolere sit sommerhus, tiny house eller sin kolonihave.

Ved at få isoleret sørger du for, at der ikke skabes kolde vægge og lofter, og den stabile temperatur igennem boligen er vigtig for at skabe et sundt indeklima. Hvis der er for stor forskel på temperaturerne mellem rummet og væggene og lofterne, kan der nemt opstå fugtige forhold, som er medvirkende til at skabe skimmelsvamp og andre fugtskader. Den rette isolering hjælper dig af med den slags udfordringer.

Isolering er dertil med til at nedsætte energiforbruget, da det hjælper med at holde en konstant temperatur indenfor. Dette gælder både om vinteren, hvor varmen holdes indenfor, og om sommeren hvor den rette isolering hjælper med at holde varmen ude.

Med et lavere energiforbrug kan du derfor spare på både varmeregningen og på udgifter til aircondition og klimaanlæg, og hvis du er i stand til selv at opsætte isoleringen, bliver besparelsen kun endnu større.

Har du brug for hjælp til dit isoleringsprojekt?

Hvis du har brug for mere viden omkring hvilke materialer, du har behov for til din gør det selv-isolering, er du velkommen til at kontakte os. Vi har stor ekspertise og erfaring inden for isolering til alle typer projekter, og vi kan guide dig til den rette sammensætning af materialer til dit isoleringsprojekt.

Ved du allerede hvad du har brug for, kan du kigge ind på vores webshop, hvorfra du kan bestille de materialer, som du har brug for.

Vil du hellere have en isolatør til at klare opgaven?

Selvom der kan være mange fordele ved at gøre det selv, kan opgaver også hurtigt vokse sig for store, til at man selv kan finde tiden til det.

Står du foran et isoleringsprojekt, som du kan se vil blive for stor en mundfuld, kan vi derfor i stedet henvise dig til en god isolatør, som kan hjælpe med projektet. Hos Zepa har vi et bredt netværk af erfarne og anerkendte isolatører, som kan udføre din opgave, og hvis du indsender en henvendelse til os, hjælper vi med at skabe kontakten til en relevant isolatør, så din opgave kan blive løst.

Gå ind på find isolatør og send os et par linjer om dit projekt.

Ofte stillede spørgsmål

Sommerhuse kan sagtens isoleres på egen hånd. Det kræver blot, at du får fat i isoleringsmaterialer, som er til at håndtere, og at du har det rette udstyr f.eks. i forhold til indblæsning af papiruld eller træfibergranulat.

Hos Zepa kan du finde bæredygtige isoleringsmaterialer, der er til at håndtere i gør det selv-projekter, og du kan også finde en professionel isolatør, hvis du ønsker hjælp til opgaven.

Du kan sagtens udføre en lang række isoleringsopgaver på egen hånd. F.eks. er loftisolering nemt med de rette isoleringsmaterialer, ligesom hulrumsisolering også sagtens kan håndteres som et gør det selv-projekt med granuleret isolering som papiruld og træfiberisolering.

Ved at vælge bæredygtige isoleringsmaterialer som papirisolering og træfiberisolering får du også isolering, som er langt mere venligt overfor huden og kroppen. Du vil derfor ikke opleve de samme hudgener, når du bruger papirisolering og træfiberisolering, som ved en række andre isoleringsmaterialer.

Isolering vil for de fleste og i de fleste bygningstyper hurtigt kunne tjene sig hjem økonomisk, da man sparer på energien. Samtidig giver det en stor gevinst på indeklimaet, at man har korrekt isolering også i feriehuse som sommerhus eller kolonihave eller i et tiny house.

Zepas webshop kan du bestille isolering, som leveres direkte til fortovet, der hvor du skal bruge det. På den måde sparer du en masse transport af isoleringen, og vi tilbyder samtidig dag-til-dag levering på de fleste af vores produkter.

God gør det selv-isolering kræver, at du har det rette udstyr til at håndtere isoleringen. På Zepas webshop har vi samlet en række uundværligt tilbehør og udstyr til din gør det selv-isolering, som du kan bestille og få leveret sammen med din isolering.

Har du brug for en isolatør?

Vi samarbejder med de bedste isolatører i landet, og henviser gerne til en partner i dit lokalområde. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage inden for 24 timer på hverdage.